söndag 23 juni 2024

Tittade på tre avsnitt av Bridgerton också

Midsommarsöndag. Dagens viktigaste uppgift blev att försöka vända på dygnet så att de arbetande männischerna ska orka upp till jobbet imorgon. Åt därmed middag så tidigt att jag behövde äta kvällsmål för att inte lägga mej hungrig. 

I övrigt? Så lite som möjligt. Gillar sånt. 




lördag 22 juni 2024

Lugnaste midsommarn i mannaminne



Det känns som om vi firat midsommar i flera dagar och ändå har vi en ledig dag kvar. Så skönt. 

Med Lillebror på båtjobb och Storasyster på bokhandelsjobb och efterföljande kompisfest hade M och jag ställt in oss på lugn midsommarafton med sillunch och gomiddag. Alldeles spontant blev det dessutom eftermiddagsfika hos faster i Sjöstugan och kvällshäng med vänner som kom förbi - en mer social dag än på länge. Och jo, en strawberry margarita



Även midsommardagen var helt utan planer. Älskar dagar utan planer. Har städat undan växthusverktygen och sått dill. Planterat de sista pelargonerna och klappat killingar. Läst böcker. Och ätit och fikat. Och hållit fast hunden som försökt stjäla muffinspapper. 



torsdag 20 juni 2024

Sommarfix

Häromdagen lyckades vi få till den där sista detaljen på växthuset: dörren. Vårt växthus har numera en dörr. Som man kan öppna och stänga. Det känns oerhört proffsigt. Som grädde på tomaterna grävde jag idag fram ett par gamla gardinlängder (vardagsrummet, Halmstad 1996-ish) och hängde upp för lite skugga. 



Annan grej som hände idag: trots den annalkande midsommarhysterin såldes jordgubbshinkar på Torget till oväntat lågt pris. Jag blev girig och bad Storasyster köpa hem två. Hinkar. Glömde lite tillfälligt att Lillebror åkt på jobb och Storasyster var upptagen med annat så jag fick rensa dem själv. Båda hinkar. M får inte rensa jordgubbar för han är för noggrann och skär bort halva bäret. Däremot hjälptes vi åt att mosa och koka och skiva och packa och frysa. Halva natten. Är inte ett dugg sugen på midsommarjordgubbar just nu. Men det kanske går över. 




onsdag 19 juni 2024

Been shoppin’

Lillebror har följt sin sommarrutin i år igen. Dvs han har ”börjat löpträna”. Dvs han har snört på sig närmsta tillgängliga skor (i år blev det faderns gamla inneskor) och sprungit 10 km. Utan problem. Tidigare år har nästa steg varit att springa en gång till, med ont i hela kroppen som resultat, och så läggs projektet ”löpträning” liksom ner tills nästa år. 

I år tänkte vi prova en annan strategi. Vi åkte till människobyn och köpte ett par skor det är meningen att man ska springa med. Fick dessutom en massa bra gratistips från öns bästa sportförsäljare. Som att kanske inte springa 10 km otränad. Och att inte ta för långa steg. Och lite sånt. 

Fick dock inga tips på hur man räddar skorna från hunden. 




lördag 15 juni 2024

Vi slapp i alla fall ro

Dagens happening: Postrodden. I år med start från Grisslehamn. Butikspersonalen höll på att glömma öppna butiken pga stod på däck och ville titta på båtar. Fint. 





Nåväl. Öppnade gjorde vi och överlevde en junilördag gjorde vi också. 

Imorron åker jag hem. Yesyesyes. 

fredag 14 juni 2024

Mätning pågår

Taket i hytten: 



Stolen i hytten:



Läget i hytten: En smärre orkan blåser ur hålet och det är iskallt. 

Den här Fridhemsfrun tar ett självständigt beslut och proppar tillbaka luckan eller vad det nu är på sin plats i taket. Orkanen avtar direkt. Tänker att den där flödesmätningen som tydligen pågår kan pågå dagtid när ingen sover i hytten. Den här Fridhemsfrun gillar inte att sova i orkanvindar. 

Eventuella missnöjda kommentarer med beslutet tar vi imorgon. 

torsdag 13 juni 2024

Skulle också kunna åka hem snart?



Han Lagerarbetarn är numera certifierad truckförare och dessutom hemma på ledighet. Enligt bilderna jag får hemifrån har visst sommardrinkblandningen kommit igång. Amaretto sour idag. 

Själv har jag flyttat över till kassalinjen igen och det är rätt skönt att sitta ner ibland. Tog mej rentav till gymmet på kvällen. Åt en halv påse ostbågar med gott samvete efter det. 

tisdag 11 juni 2024

Lägesrapport

Dag 2 i parfymbutiken. Jorå, kan fortfarande stå upp. Går rentav bra. 

Lillebror, ni vet han min kollega, har varit på truckkurs på kajen i Grisslehamn. Blev mycket solbränd jo. Parfymbutikens personal kommer att tvinga honom (och hans kurskamrater) att prova butikens utbud av produkter med solskyddsfaktor 50 imorron. 

I övrigt? Skönt med ledig sistatur så man kan sitta på popdäck och se solnedgången. Typisk jobbförmån. 




måndag 10 juni 2024

54 är det nya 70?

Jobbdag 1. Parfymbutiken. 

Min kropp: ”Vad håller du på med? Stå upp en hel dag?! Tror du att du är 30 eller nåt?”

Oh well. Det brukar bli bättre efter ett par dagar. 

söndag 9 juni 2024

Redo för jobbvecka



Vi kom så långt med växthuset så att tomaterna fick flytta in. Dörren kan vi ta nån gång efter midsommar, väl? 

Vi har också klappat killingar och lamm, röstat i EU-valet och blivit rätt glada över resultatet i Norden, hunnit till stan en sväng, ätit middag med Storasyster & Kompis, samt packat för en veckas jobb. Sover ombord, lugnast så. 

Känns som att jag gjort massor under ledigheten och inte hunnit med nåt? Konstigt. 



lördag 8 juni 2024

Tar sig



Har ägnat dagen åt växthuset. Efter lite funderande och tips från rutinerade grannar fick vi bättre ordning på stommen och glas efter glas kom på plats. Återstår vädringsluckor och dörr. Kanske det blir klart imorgon? 

Sen blev det paella och trevliga gäster och glashushäng. Bra dag. 



torsdag 6 juni 2024

Familjen (ungefär) samlad

I förrgår kom Umeåstudenten hem till ön för sommaren, och idag hämtade jag Storasyster och hennes sommarpackning från Uppsala. Lillebror vilade ett dygn (och klippte gräset, tack för det!) och så åkte han till m/s Eckerö för en veckas jobb. Träffade honom idag när vi åkte över, han såg glad ut. 

Men i princip är familjen samlad på Fridhem för sommaren. Trevligt ju. Några dagar emellanåt kommer vi nog att vara hemma alla på en gång, men det tar en dryg vecka till innan vi är där. 

onsdag 5 juni 2024

Ett steg till

Har hämtat hem tomatplantor från grannen. Tänker att vi kanske tar nya tag med glasen till växthuset om tomatplantorna står utanför och tittar på? Återstår att se. 

Tog hursomhelst ett par timmar att plantera om de små liven i hinkar och krukor jag letade fram ur gömmorna. Kånka jordsäckar från långtidsförvaringen på vedbacken. Ska nog bli bra. 



Ägnar mer än en tacksam tanke åt snäll snäll granne som drivit upp plantorna från frön och härbärgerat dem i en evighet. Tack! 

tisdag 4 juni 2024

Välkomna!



Nu är gänget här! Fem får och fem getter som ska bo hos oss i sommar. Elva, Elsa och Decibel är tillbaka, resten är nya bekantskaper. 

Lite maskrosfrön i hagen, jo. 



måndag 3 juni 2024

Dagsljus kl 23



Klockan elva på kvällen är det fortfarande dagsljus. Katten ligger på hönsberget och myser, kanske i den svala kvällsluften och på den varma stenen, eller helt tvärtom. 

Så skönt att vara hemma. Har sovit länge och planterat pelargon. Försökt sätta glas i växthusstommen men gav upp när delar av stommen inte var helt rak. Tog en GT i stället. Har också assisterat getägarna som pysslat med stängslet runt hagen - imorron kommer sommarens getter och får! Och Umeåstudenten kommer hem. Det är sommar nu. 

lördag 1 juni 2024

Full fart jo

Jonämen vi slog visst nån slags all time high försäljningsrekord idag dådå. Sprang som små illrar för att hinna fylla på och hjälpa till och få butiken att fungera som en butik. Rätt kul och himmelens skönt att det inte är så här varje dag. 

Nå. 

Tog mej till gymmet med hjälp av grupptryck från kollega - som sen inte dök upp förrän jag var klar pga oförutsedd försening. Jaja. Jag tog mej ju dit. Mkt nöjd med tre träningspass den här arbetsveckan. Oklar nöjdhet med träningsvärken jag dragit på mej. Aj. 

Imorron åker jag hem. Yey!