lördag 6 juli 2024

Utflykt!

Jomenvisst kom vi iväg till Uppsala. I dessa tider är det svårt att våga tro på att roligheter blir av innan det är bevisat. Särskilt heldagsroligheter. 

Har haft privatchaufför (Storasyster) och åkt som en direktör hela dagen. Har varit duktig konvalescent och vilat i studentlyan medan medresenären shoppade loss som mest. Men har också ätit lunch på mysig innergård och köpt fler mjuka underkläder till mitt hemmahäng. Och köpt tallrikar på Iittalaoutlet. Och träffat goa kollegor och kramat en favoritlagerarbetare. 

Tog jag några bilder? Jorå. En. 




fredag 5 juli 2024

Hej från hemmahänget

Fredag. Det arbetande folket, alltså Simlärarn och M, kom hem med fredag i blicken. Framför allt M, som nu har fyra veckor semester. Skönt! Det sjukskrivna folket, dvs jag, är glada att få sällskap på hemmaplan nästa vecka. Fram tills fredagsfeelisfolket kom hem var det Tråkigt idag. 

Imorron åker Simlärarn och jag en sväng till Uppsala. Ska bli orimligt trevligt att lufta mej lite, och att träffa kollegorna på båten. Trodde inte jag skulle se så mycket fram emot att åka båt, men där ser man. 

torsdag 4 juli 2024

En dag åt gången

Dagarna rullar på. Storasyster är snart klar med sin första simskolevecka och Lillebror åkte ombord för en arbetsvecka igår kväll. M har en arbetsdag kvar till semester. 

Mina operationssår läker fint men jag har misstänkt en vätskeansamling där man tagit bort lymfkörtlarna. Bestämde mej för att inte duktigt avvakta utan istället kolla upp läget, och fick komma in direkt. Bra grej med litet sjukhus. Blev tappad på två deciliter vätska, så det var väl bra att jag åkte. Är nu mer mörbultad i operationsområdet än jag varit hittills, men det blir nog bra. Också nyttigt för min rastlöshet att jag uppenbarligen inte är i nåt vidare jobbskick. Ligger snällt kvar i hammocken, helt enkelt. 

Också: Min farmors gamla rosor blommar stolligt mycket nu. 




tisdag 2 juli 2024

Ska bara

Så eventuellt tog jag lien och slog ner lite brännässlor i hagen idag. Getterna gillar dem när de torkat och jag var rastlös och ja. Jag har ju inte ont nånstans. 



Och så slog jag några till och så var det några där längre bort och… Jag brukar få en faslig träningsvärk av den ovana rörelsen, men i dag slutade jag nog i tid. Tror jag. 

måndag 1 juli 2024

Tack!

Det här sjukskriveriet känns på det hela taget rätt dumt och onödigt, men när jag får alldeles underbara blomster från uppmuntrande vänner blir ju dagen genast soligare. 



Också: Har tagit bort det ena av mina två operationsförband idag pga hörnen hade lossnat och spretade åt alla håll. Trots att det känns bra var det ju lite spännande att se hur jag såg ut under all tejp. Jag hade själv aldrig gissat att dat var bara 5 dagar sedan snitt, det var alldeles helt och prydligt om än lite färgrester från kirurgens skisser. Bra ju. Tejpade lite apotekstejp över alltihop och är nöjd och glad så.