fredag 17 maj 2024

Om soldäck och serenader



Finvädret fortsätter och gästerna på m/s Eckerö sitter på soldäck och myser. Och besättningen också, fast bara några minuter åt gången. Imorron ska vi köra 5000 gäster över havet så vi ligger inte på latsidan. 

Roligare: i Uppsala råder serenadnatt och Storasyster är ute på stadens gator och sjunger. Låter hur kul som helst. Misstänker att hon inte tar några bilder till oss. 

torsdag 16 maj 2024

Fint

Bra grej: Sjömannen vågar sej ut på däck med efterlunchenkaffet. 



Sjömannen skulle också gärna vara hemma och montera växthus i finvädret. Menmen. 

onsdag 15 maj 2024

Nämen å

Storasyster har tydligen varit på nån slags vårsamling med simföreningen i Uppsala. Titta vilken fantastisk utmärkelse hon fick? Mamman sprack lite av stolthet nu igen. 




tisdag 14 maj 2024

Annorlunda kväll

Typiskt avbrott i rutinen: planerat servicearbete gör att vi ställer in ett par turer och ligger i Grisslehamn över natten. 

Följd av detta: en hel besättning får tillfälle till fri hopp och lek och hamnar på den lokala puben Grynnan som håller extra öppet för kvällen. Himla trevligt jo. Också trevligt med sovmorgon imorron. 



Insider bonus: lite spännande blev det ändå när vi 19.30 fick informationen att vattnet skulle stängas av kl 20 och omöjliggöra sånt som duschar och toalettbesök. Summering: det blev bråttom. Själv hann jag skölja av mej jobbet i svagt vattentryck men det funkade ändå. 

Gomorron

Här pysslar vi på innan öppning. 




söndag 12 maj 2024

På god väg


Kan vi börja med att konstatera att Ikeas monteringsanvisningar är fantastiska? Lättbegripliga och detaljerade. Synd att Ikea inte säljer växthus. Så. Nu har vi pratat nog om det. 

Vi har ändå kommit så långt som vi hoppades. Plintarna är gjutna och sockeln på plats. Nu ska betongen härda medan jag jobbar en vecka. Vi har också monterat ihop resten av stommen i två delar som med lite tur ska passa ihop med varandra och med sockeln. Vad kan gå fel?





Vi har också kunnat laga mat utomhus och hänga i GT-huset och sova länge och plocka fästingar från katterna. Skönt ju. 






lördag 11 maj 2024

Prioriteringar

Ibland sover min man på natten och ibland gör han inte det. 

Är det norrsken hinner han inte sova. Till exempel. 




fredag 10 maj 2024

Äktenskapstestet

Vi beställde ett växthus jo. Nu har det anlänt. 

Nu ska det bara monteras. ”Bara.”



Vi fraktade åtminstone hem det förhållandevis smärtfritt med Morfarns pickup. Dagens beting, att montera ihop sockeln, var nog också att betrakta som Den Lätta Delen. 





Nu tar vi kväller och betraktar vårt verk och fantiserar om egna tomater. Imorrn ska vi gräva för plintar och förhoppningsvis gjuta dem och utan att ansöka om skilsmässa få stommen rak och i våg och inte fel på nåt annat sätt vi inte ens kan gissa att det kan bli fel. 

Ni hejar på oss, visst? 




onsdag 8 maj 2024

Hej från pysselverkstan

Har fortsatt pyssla (läs: handla) i studentlyan. Började dagen med en ny runda till Ikea och undertecknad monterade soffa och billyhyllor medan studenten skrev tenta. Vi blev inte klara med alla planer men vi kom en god bit på väg. 



En höjdpunkt var att kusin Elsa kom och fikade med oss på eftermiddagen. Så kul att träffa henne mitt i röran. Och så hann vi med ytterligare en ikeasväng innan middagen. 

Känns ändå som att vi hunnit fixa och umgås och bara slappa. Bra grej. Imorron åker jag hem igen. 






tisdag 7 maj 2024

Flyttstök

Körningen till Ume gick jättebra, tackar som frågar. Hämtade upp ett par starka ynglingar från gymmet och gav dem lift hem till Tomtebo. 

Sedan dess har vi 
- burit grejer
- plockat grejer
- handlat (grejer) på Ikea 
- skruvat grejer
- skrivit listor på grejer vi glömde köpa 
- druckit rom

Nya lyan är inte helt i skick för bilder än. Kanske imorgon. Återkommer! 

Nämen nu åker vi väl då



måndag 6 maj 2024

Var hemma exakt 16 timmar

Landade hemma sent igår kväll och sov som en liten stock en bra bit inpå förmiddagen. Plockade fästingar från gammelkatten och drack gokaffe ut favoritkoppen. 

Och började packa igen. 

Den här gången för att åka till Ume med mellanlandning i Uppsala. Har packat altanstolar, vinglas, gardinstänger och borrmaskin. Tog kvällsfärjan till Sverige och störde mina kollegor med en massa snack för att fördriva tiden. Köpte stora mängder taxfreevaror på önskemål från studenterna på destinationsorten. 

Min man och jag hinner inte precis tröttna på varandra den här månaden. Myser nu med den unga damen på bilden och kör norrut imorron bitti. 




söndag 5 maj 2024

En dag till

Söndag morgon. Hytten är sorterad och redo för en snabb dusch och sen snabbt över landgången och hemåt. Ska bara åka några gånger över havet och tillbaka först. 

Men snart. 

fredag 3 maj 2024

…och det blev fredag

…och det kom väldigt många gäster på färjan och sjömännen sprang som små illrar för att hinna med allt som skulle hinnas. Således har undertecknad just nu mkt ont i fötterna och är mycket trött och ska sova fem kvart i timmen. 

Imorron kommer ännu fler gäster. 

Gonatt. 

torsdag 2 maj 2024

Utbildningar man inte visste man behövde

Vi hade klockutbildning häromdagen. Som i att lära oss mer om de klockor vi säljer i butiken. Jag hade svårt att föreställa mig vad utbildningen skulle handla om, och bara det var ju spännande. 

Första temat var ”the anatomy of the watch”, klockans anatomi. Det var ju bra, visade det sig för den kunde jag uppenbarligen inte mycket om. Absolut inte på fransk engelska. Därefter leverantörens aktuella kampanjer och hur de ska visas i montern. 

Mer intressant än man kunde tro. 




onsdag 1 maj 2024

Valborgsläget

Det händer så mycket mer spännande saker utanför ombordbubblan jag befinner mej i. Storasyster firar valborg i Uppsala, är visst inne på fjärde eller femte dagen nu. Idag: majbal. M oljar trädäck och äter hemgjord kycklingkebab i GT-huset. Lillebror fixar i nytt hem. 





Här ombord fick vi ändå till ett improviserat valborgsmässofirande igår kväll med korvgrillning på popdäck när vi angjort natthamnen. Plus fint väder. Fint väder är alltid trevligt även om vi inte hinner gå ut.