måndag 24 juni 2024

Dåliga och bra nyheter



Unnade mej årets första bollglass idag, en tiramisuglass sittandes på gräset med ryggen mot en björk. En skön stund. 

Den uppmärksamme läsaren noterar att jag skulle åkt ombord idag, men nu blev det andra planer. En mammografikallelse jag hade tänkt ignorera visade att jag har en tumör i bröstet och den ska opereras bort på onsdag. De senaste två veckorna har innehållit ultraljud, biopsier, magnetröntgen och möte med Ålands bästa kirurg. Tumören är mycket riktigt en cancertumör, men tidigt upptäckt och utan spridning, och den ska gå bra att bli av med. Operationen på onsdag görs som dagkirurgi så jag checkar in på morgonen och får åka hem på eftermiddagen. Man kommer att operera bort en del av bröstet men inte hela, plus nån del av lymfkörtlarna av nån orsak som jag glömt. Troligen blir det strålbehandling efteråt men det vet vi när analyserna är klara. 

I det stora hela känns hela tumörgrejen rätt onödig men hanteringen och bemötandet av alltihop har varit väldigt positiv och proffsig. Och så enas vi om att alla som kallas till mammografi tackar och tar emot och går dit. Ok? 

Oavsett vad så tyckte jag att jag förtjänade en glass efter rutinbesöket på labbet idag. 

Bästa nyheten idag: jag behöver inte brottas med Försäkringskassan själv utan rederiet gör det åt mej. Så himla skönt. Att ha kontakt med Försäkringskassan utan ett fullständigt BankId är ingen lek. 

Dessutom: Det är vansinnigt mycket kart på vår gamla astrakan i år. Kart? Karter? Vad heter det ens? Det står redan snett och om alla dessa fruktämnen växer till äpplen kommer trädet att välta. Kan man bygga en krycka till ett äppelträd? 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar