fredag 20 september 2024

Imorron är en annan dag

Den som tyckte det var en bra idé att gå på minimibemanning när det är skördefesthelg borde tänka en gång till. Eller två. 

”Slage råddigt”, skulle man kunna säga på ren åländska. 

Nå. Vi tog oss igenom den här dagen också. Med några timmar övertid och mycket trötta fötter. 

Dagens trevligaste: en spontan kvällssittning med goda vänner/kollegor efter avslutad arbetsdag. Så värdefullt. Så roligt. 

torsdag 19 september 2024

Äpplen och piller





Ytterligare en skön hemmadag med långfrukost, getäpplen och eftermiddagsvila i utesoffan. 

Däremellan ärenden som apoteksombud inför en invecklad leverans till Uppsala, där ett recept visade sig vara slut och förnyades med ett telefonsamtal till läkarmottagningen. Jetekrångligt blev det, men uppdragets lyckades. Återstår att se om pillren tar sig till Uppsala med nästa ombud på söndag. 

Ska sova ombord inatt, har några arbetsdagar framför mig. Tittar på mitt eget pillerarrangemang inför morgondagen och inser att jag visst är i ett nytt, icke yngre, skede av livet. Men hey, in med pillrena så blir det nog bra. 




Här är svaret

Undrar ni hur en hungrig hund ser ut? 

Så här: 




onsdag 18 september 2024

Fallfrukt och gomiddag

Sedvanlig lång ledig förmiddag även idag. Pysslade om Decibel och hennes inflammerade öga, och skämde bort hela flocken med ohemula mängder fallfrukt. Gott, sa dom. 

Hade mycket riktigt sån träningsvärk i mina ovana armar att jag inte kunde räta ut dem förrän framåt eftermiddagen. Medelst nytt crossfitpass. Säkert bra för mej på nåt sätt. 

Bäst idag: Middag på lokal med mina favorit-föredettakollegor. Mår så bra av dem. 

En ledig dag till. Gillar lediga dagar. 




tisdag 17 september 2024

Bra dag

Hur trevligt det än är ombord så är ju de lediga dagarna det bästa med sjömanshittepået. Sov länge, promenerade hund, hittade lunch i kylen. Lyckades ta tag i ett par administrativa surdegar som jag skjutit upp länge. 

Sen crossfitpass dådå. Kommer icke att kunna röra armarna imorron. 

Improviserade ihop en utsökt måltid av kyckling i ugnen, med citron, timjan och vitlök. Hade en äkta ostkaka från Vrigstad till efterrätt. Hur gott som helst. 

Bra grej det här med lediga dagar. 

måndag 16 september 2024

63

Firat födelsedag på Fridhem idag. M fyller år och har firats kungligt hela dagen. 

Nej, det har han inte. 

Men hans fru mumlade ett sömnigt ”grattis” när han steg upp i morse. Ett paket låg på köksbordet och även om innehållet (två t-shirts) inte var nån överraskning så var det önskat och välbehövligt. Middag fick han laga själv, men man behöver ju inte precis tjata på honom om att laga mat på muurikkan. Mormorn och Morfarn kom på äppelpajsfika på kvällen. En trevlig dag, det var det. 

En liten vintergata på det kanske? 




Hemma!

Tre dagar jobb var nog alldeles precis lagom för en ovan sjöman. Kom hem sent inatt och har nu en hund på magen och en katt på fötterna. Har också en otroligt irriterande fluga som surrar runt i rummet, men den ignorerar vi tills hunden flyttat på sej. 



Fyra dagar ledigt nu och ämnar icke göra många knop. Mest spännande (läskigt) är att jag idag påbörjar den hormonbehandling jag ska hålla på med i minst fem år. Är inte helt taggad på detta men litar på vetenskapen och gör som dom säjer. 

Klimakteriet on speed, here we come. 




lördag 14 september 2024

Hej från arbetslivet



Jorå, jag överlevde första arbetsdagen. Var dock tämligen slut som artist när den var över - 12 timmars arbete och drygt 16 000 steg senare orkade jag nätt och jämnt ta mej genom duschen. 

Idag har jag träningsvärk. 

torsdag 12 september 2024

Veckans hytt

…eller åtminstone min hytt de närmaste tre dagarna: 



Trångt som tok men egen toa. Gillar egen toa, framför allt som jag fortfarande inte får använda deodorant och därför lär duscha minst (minst!) två gånger om dagen.

Kul att vara ombord igen. Ja, jag hade absolut hellre varit hemma några dagar men det är Så Trevligt att göra friska saker. 

Sa jag att jag är klar?

Konfigurerar om ryggsäcken för att bli en jobbväska igen. Tänker att jag kan slänga mina 30 boardingkort nu? 




Klar!

Done. 

Färdigstrålad. 

Klar. 

15/15. 




onsdag 11 september 2024

Den lediga dagen

Ledig dag. 

Ni hör hur sköna ord? Ledig. Mmmm. 

Sov länge, åt långfrukost, vilade lite till. Promenerade med hunden. Åt lunch. Åkte och tränade. Hem till hunden igen, han var helt nöjd med att jag låg på sängen en stund till. 

Lagade faktiskt middag till min man som omväxling. Också trevligt. Det har mest varit han som stått för den detaljen på sistone, med mina knasiga tider. 

Men nu är det nära nån slags normalare tillvaro. Om man nu kan kalla oregelbundet båtjobb normalt, men just nu känns det som semester jämfört med de senaste veckorna. 

Nära nu. 

tisdag 10 september 2024

Annars går det bra ändå

Bokcirkeln hade sammanträde ikväll, äntligen! Men bara två av tre medlemmar kunde komma och vi hade inte bestämt någon bok att avhandla. Och gubbarna var medbjudna den här gången. 

Dvs lite oklart om det egentligen var något sammanträde men himla trevligt hade vi och stolligt god mat fick vi. 

Nästa gång läser vi bok. 

Om vi hinner. 

Väntar lite dådå

Sitter på Åbo flygplats och väntar på hemfärd. Känns som fredag pga har ledig dag i morgon pga servicearbete i ”min” strålningssal. Sista behandlingen på torsdag. Har träffat läkaren idag och fått ok, har klarat behandlingen bra och får gärna åka på jobb på fredag. Ser fram emot det! Hudrodnaden kan förvärras ännu ett par veckor framåt, men senast då bör det vända. 

Firar med en gokaffe. 




måndag 9 september 2024

Snart klar



Sista flygveckan inledd. Nu bara två dagar kvar. Herregud så skönt. 

Även idag blev en varm och skön dag, sådär då jag reste utan jacka. Passade på att sitta ute på kvällen, vet inte hur många fler kvällar det blir. Tack och lov har vi glashus. 

Passar också på att låta getterna frossa i äpplen. Bär dagligen minst en hink med fallfrukt till olika ställen i hagen. Idag blev det två. 

söndag 8 september 2024

Månntro det var sista sommardagen för i år?



Tänkte jag skulle fota dagen på simtävling så jag började raskt med en bild av funktionärsmötet klockan nio i morse. Sen var klockan plötsligt ett och tävlingen över och jag hade inte tagit fler bilder. Oh well

Sekretariatet skötte sig och det var kul. 

Eftermiddagen blev sen en sommarsemesterdag med soffhäng, tupplur och god middag. Kokade marmelad från trädgården. Vinkade av Mormorn och Morfarn som åker till den årliga husbilsmässan imorron. Pratade länge med Uppsalastudenten, mysigt. 

lördag 7 september 2024

Simkampen

Efter en otroligt god och trevlig lunch på vackra Bartsgårda gård åkte jag på simtävling. Hade tydligen lovat bort mej på det nu när jag visste att jag inte skulle jobba den här helgen. 

Som vanligt kändes det som en dålig idé strax innan jag skulle åka dit och så var det himla roligt när det väl var igång. Känns just nu som en dålig idé att jag ska dit imorgon bitti igen men det kommer att bli jättebra. 



M är ute och fotar Vintergatan, om ni undrar. Han hälsar att det är ovanligt varmt för ett astrofotoprojekt. Kan tro det. 

fredag 6 september 2024

Friyay

Fredag! Firade med indisk lunch på uteservering i Åbo. Inte hemskt bra för privatekonomin med allt det här fikandet och lunchandet men nu fokuserar vi inte på det. Det var gott. Jag var nöjd. Och mätt. 



Också otroligt skönt att landa hemma i soffan en fredagskväll. Ska inte flyga nån enda stans förrän på måndag. 

Pratade lång stund med Umeåstudenten igår och gläds över att han kommit igång med höstens studier. Statistik, visst. Verkar vara ett bra upplägg på kursen och studenten låter peppad. Han är också just nu peppad på matlagning och provar allsköns nya rätter i sitt fina kök. Gärna sånt som passar bra till vinerna han fick med sej från sommarens arbetsplats. Kul med vinintresset, tycker jag. 

Nu: sova utan väckarklocka. 

torsdag 5 september 2024

11 av 15

Joråsåatte. Kunde visserligen inte klappa katten i morse pga katten var på golvet och min träningsvärk var brutal. Tog mej ändå till boxen ikväll och gjorde knänaböj och klev på låda och det är högst oklart om jag kommer ur flygplanet för egen maskin i morgon. Kul var det! Är så oförskämt nöjd över att ha kommit igång igen. 



Det var också oförskämt vackert över skärgårdshavet i förmiddags och oförskämt varmt i Åbo. Definitivt inga promenader idag, vi stannade envist inne i luftkonditioneringen. 




onsdag 4 september 2024

10 av 15

För övrigt har jag stökat över två tredjedelar av strålbehandlingen nu. 

Dagens bästa

Vi smet. Efter dagens strålning tog vi taxi ner till Åbo torg och drällde runt som värsta turisterna. Gick längs ån och drack gokaffe på mysigt café. 

Bra utflykt! 




tisdag 3 september 2024

Och KUL var det!



Hur går det med crossfitträningen då, undrar ni? Jonämen jag har inte varit till boxen sen i april, tackar som frågar. 

Förrän ikväll. 

Jag ska ju börja medicinera med nån slags himla antihormoner så snart strålningen är klar, och det kommer att försätta mej i ett klimakterium on speed. Varenda cell i min kropp är övertygad om att träning är nödvändigt för att dämpa de värsta effekterna. Och för att tro på detta när hormonbehandlingen börjar behöver jag ha kommit igång med träningen först. 

Så. 

144 utfallssteg senare ser jag fram emot morgondagens träningsvärk. Med viss fasa. 



måndag 2 september 2024

Måndag igen dådå

Back at it. Bäst med nuvarande dagsprogram är samåkningen med nästan-granne. Har hälsat på varandra sen grundskolan, men våra vägar har egentligen inte korsats förr. Trevlig bekantskap. 

Också trevligt: fick nyvärpta ägg av en annan medresenär. Ser mycket fram emot kokt ägg till frukost imorgon. 

söndag 1 september 2024

Ledigt

Äntligen en dag med sovmorgon och ingen brådska. Sov länge, promenerade hund, pysslade om djuren i hagen. Dom gillar äpplen, dom i hagen. 

Hälsade sen äntligen på vännerna som lämnat sitt 1800-talstorp och flyttat till ett nästan nytt hus vid havet i Eckerö. Så modigt och så rätt och så FINT dom bor nu (också). Tog som vanligt exakt noll bilder. M hade beslutat sig för att cykla hem därifrån och lät inte lite (mycket) regn hindra det beslutet. Jösses så blöt han var när han kom hem, DET borde jag fotat. 

Imorron ska jag ut och flyga. Jihuu. Typ.