fredag 25 mars 2016

När familjen är borta dansar möblerna runt i rummen

När inte fyra personer är hungriga vid olika tidpunkter på en ledig dag, ingen hund ska ut eller aktiveras eller bara vaktas, då finns det plötsligt tid att möblera om. Tydligen.

Så här liksom: Vi har tre sovrum på vinden, men barnens rum är pyttesmå och har de en kompis med sej hem så finns bara sängen att sitta på. Från början hade vi tänkt bygga ut huset när rummen där uppe kändes för små, med ett sovrum på bottenvåningen. När vi räknar lite på det så blir det jättedyrt. Därför har vi funderat och grunnat på en alternativ lösning.

Kanske man kan övertala en del av gamla tamburen, ett helt gäng med kvadratmeter som idag mest är genomgångsyta, att bli en del av vardagsrummet i stället? Kanske man kan göra ett sovrum av det som förr var Kammarn? Det blir inte superavskilt på nåt sätt, men vi kanske kan prova? Det vore definitivt billigare att köpa några bättre lämpade möbler än att bygga ut huset.

Steg ett är att provmöblera, för att försöka känna efter hur huset skulle gilla förslaget. Det var det som hände idag. 

Nu får det stå så ett tag, så märker vi hur det fungerar. Kanske provsova i bäddsoffan några nätter.

Hallhyllan blev en låtsasvägg

Tolv årgångar National Geographics in under trappan

I stället för att bara passera kan man nu sitta en stund
Visst har ni överseende med lite draperad tvätt, ett hopvikt täcke på trappräcket, en dammsugare man får kliva över och ett elskåp som inte går att stänga? Visst? Helt normala inredningsdetaljer på Fridhem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar