lördag 26 september 2020

Been there

Tänker att systemavdelningen på UHR haft en svettig natt. Efter gårdagens kaos och upprörda röster stoppades kön över natten och idag verkar den ha funkat bättre. 

Tänker också att det troligen fanns nån krake på systemavdelningen som förgäves försökte påtala att systemet inte var nog testat, att det skulle bli haveri om man skulle göra den här massanmälningen med ett system som inte var klart. Men att cheferna valde att inte lyssna utan satt i rikstelevisionen och tyckte det på det hela taget gått bra men beklagar de problem som uppstått. Beklagar. Synd. Men vi är nöjda. Allt medan tusentals ungdomar sett sin chans till studier i vår gå upp i rök. 

De på systemavdelningen som försökte påtala brister är nog inte kvar på UHR. Inte så länge till, i alla fall. Ser inte bra ut om nåt ”jag sa ju” kommer ut. 

Nå. Idag verkar det ha flutit på bättre och Storasyster är nu anmäld. Det var inte akut för hennes del, hon har bra betyg och kommer att komma in dit hon vill på dem. Men ett högskoleprov ökar förstås chansen. Troligen kommer det inte heller att bli helt fullt på de 100 platser som tilldelats Åland i höst, så just här kommer det att gå att anmäla sig ännu några dagar. 

Men jag lider lite med systemavdelningen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar