torsdag 5 augusti 2021

Hej då, Linköpingsfaster


Så vacker begravningsgudstjänst idag. Så vackert kyrkorum, ljust och välkomnande. Fantastisk präst. Ängsblommor på kistan och blomster i musiken, med Den blomstertid nu kommer och Änglamark. Och så många besökare som kom, Linköpingsfasters linköpingsliv som vi visste var rikt men som vi inte alls var en del av. Så fint att träffa dem och dela avskedet med dem. 

Så lunch tillsammans, familjen. Vi har inte träffats på ettochetthalvt år, men det kändes inte så länge. Faster hade trivts i det sällskapet. Hon fattades oss. 

Och som i livet i övrigt var det tvära kast idag. Linköpingsfasters lägenhet skall tömmas så småningom så vi samlades där för att hämta hem släktklenoder och minnessaker. Servisen. En liten bonad med en åländsk midsommarstång från hennes första ålandsbesök nån gång på 70-talet, den önskade Storasyster att få. Sverigedräkten, kanske nån av flickorna vill ha den? Små skålar kan de unga alltid ha nytta av. Gamla småländska glas kan ju inte jag motstå. Hur sorterar man ett liv på några timmar? Snabbt. Och hoppas att det blir någorlunda rätt. 

Nu är vi trötta. I morgon sorterar vi igen. Både saker och tankar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar