torsdag 6 januari 2022

Incheckade



Nu är hon på väg, verkligen på väg. Incheckad och klar. 

Hon, som inte bara testade sig igår utan också fick vaccindos 3, vaknade i morse med drygt 38 graders feber. Uppenbarligen en helt normal vaccinreaktion, men inte så himla välkommet en dag med långa väntetider och MYCKET bagage. Dessutom en viss oro för huruvida hennes chaufför, dvs M, visserligen svensk medborgare men med utgånget svenskt pass och utan covidtest (pga kostar minst 130€), skulle bli insläppt i Sverige pga gällande inreserestriktioner. Men ingen kollade. Gott så. 

De var 11 studiekamrater från Visingsö som bokat in sig på samma flight, har inte hört om alla kunnat komma eller hur det blev. Några har i alla fall samlats, och checkat in tillsammans. Avgång om tre timmar, sisådär. 

Blir lite intressanta första dagar när gänget väl landat. Strikt karantän tills ytterligare ett covidtest visat negativt. Storasyster kan inte flytta hem till sin värdfamilj riktigt på en gång pga de har covidsmitta i huset. Hon får bo i skolans uthyrningsrum de första tre dagarna, sen får vi se om familjen tillfrisknat. 

Äventyr, ju. 

Här hemma har vi ledig dag pga trettondag, och toppenväder. Har skogspromenerat med hunden, vi som är kvar hemma. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar