onsdag 7 oktober 2015

En Mycket Händelserik Dag

Hur summerar man en sån här dag?

Storasystern hade Dagsverke och åkte inte till skolan utan till Godby Simhall i morse. Där har hon städat bort kalkfläckar, gjort lunchsmörgåsar, dragit lakan ur vandrarhemmets sängar, dammsugit hela entréhallen och diskat efter en grupp "70-åriga vattengympare" som avslutade passet med lunch. En bra dag, som dessutom drog in pengar till Rädda Barnens flyktingfond. Eller nåt sånt.

Sen åkte hon till frisören, plus simmade 4 km på det.

Lillebrors klass hade öppet hus och jag fick vara med på finskalektion, historisk teater och kreativ friskrivning. Och panerad rödspätta med potatismos till lunch. M var där igår. Kul att få vara med, och skönt att få dricka kaffe i lärarrummet på rasten medan barnen gick ut. Inte bara fläderplantor som fryser, nämligen.

Har bokat in oss för däckbyte på Passaten, sommardäcken är pinsamt dåliga så ett gäng nya sommarhjul låter oss slippa vinterdäcken ett tag till. Och så går lillbilen knackigt, borde säkert in på service. Oh the joy, ser hur pengarna bara försvinner.

Och så gjorde jag stollegod lasagne till middag medan M hämtade hem simmarbarnen. Plus en egen ugnsform med pastafri lasagne till M, som äter nästan-LCHF numera.

Sen avslutade vi med norrskensföreställning. M tog kameran och åkte till utkikstornet i Bistorp, vi andra stod på Fridhems gårdsplan och tittade andäktigt. Väldigt väldigt väldigt mäktigt och vackert.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar