onsdag 31 januari 2018

Januarifunderingar

Det regnar. Och snöslaskar lite emellanåt. Mina nyanlända indiska kollegor undrar om det vänder nu, blir det varmare snart? Nädå, en månad till, minst, säger jag glatt. Eller inte så glatt kanske, mest trött. 

Har överkonsumerat kaffe idag, pga just trött, eller möjligen bara lite uttråkad. Blev lite darrig stirrig pirrig där på eftermiddagen. Prova varannan vatten imorron kanske?

Hör lite surr från kollegor och bekanta om struliga trettonåriga pojkar. Är inte helt smärtfritt för alla att börja sjuan, byta klass, byta skola. Hör om killar med dålig impulskontroll, om killar som slutar svara på frågor, på tilltal, om killar vars vänner närmast byter personlighet. Tänker att vi varit så förskonade från sånt så här långt. Vår trettonåring är mest hungrig, och det kan vi hantera. Låt det fortsätta så, tack? 

Storasyster snorig och simtränar inte just nu. Håller sina grupper som vanligt, idag utnämnde en av adepterna henne till sin häst. Tittade in på Mariebad när gruppen var nästan slut och såg en lycklig nioåring åka på vår Storasysters rygg, det lyste ur ögonen på båda två och de skrattade högt. Blev alldeles varm i hjärtat. 

Och så har jag tittat färdigt på senaste tv-seriekostymdramat. Poldark, tre säsonger. Vad ska jag göra imorron kväll nu då? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar