fredag 15 april 2022

Turistrapport I

Hej från ett gäng med ont i fötterna. Många steg blev det idag. 

Först ännu en dörrbild. Home, sweet home. 



Första turistpunkten var the Royal Pavillion. Knasigt ställe. Indiskt slott på utsidan, kinesiskt palats på insidan. Lampan ovanför bordet i bankettsalen väger ett ton. Fint slott, och gav massor av information om Brightons historia på köpet. 



Schyssta trapphus hade dom också. 



Nästa turistfälla var utsiktstornet i360  där vi åkte upp i en glasbubbla och tittade ut över Brighton och vattnet. Fint, och samtidigt lite fånigt. 





Väl ute ut tornet var vi så nära de berömda strandbodarna att vi gick dit också. De gör sig bra på bild, men såg i verkligheten lite malplacerade ut på asfalten vid strandpromenaden. Men nu har vi i alla fall sett dem. 



Där nånstans krävdes kaffe för att överleva, och så traskade vi hemåt. En stunds återhämtning bakom den rosa dörren och sen middag på tacobar 70 meter från nämnda rosa dörr. Och en cider på puben tvärs över gatan. Sa jag att vi bor centralt? 



Känns som om vi hunnit med massor utan att egentligen skynda oss. Skönt. Dessutom har vi haft fantastiskt väder, med sommarvärme. Saknar nästan shortsen. Nästan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar