torsdag 11 juli 2019

Bergtagen

Skippade idrotten idag. Tog en turist-tur upp i bergen. Siktade på Ronda, planerade svalkande dopp i kattgrotta, och så pittoresk by på hemvägen. Gick väl sådär med den planeringen, men det är väl aldrig fel att ha en plan? 



Nå. Planen höll till Ronda, där sprack nästan alltihopa för det verkade knasigt omöjligt att hitta parkering. Virrade runt på smala gränder men hamnade plötsligt på helt central public parking, klart mer tur än talang. Letade oss ett kvarter bort från turistbyrån för lunch. Gott. Klassisk spansk patatastortilla på halvspansk baguette. 



Sen den korta turen runt Ronda centrum, över den HELT OSANNOLIKA ravinen mitt i stan. Så himla vackert. Och knasigt. 





Sen behövde vi glass och hamnade i misstag på fantastiskt hak med hemgjord lyxglass. Lillebror tog den största byttan. Damn, så gott. 





Skippade tjurfäktningsarenan, men fotade utsidan. 



Hittade bilen, brände oss på sätena. Förstår varför man har solskydd på framrutan här. 

Letade upp Cueva del Gato, kattgrottan, som enligt internettet erbjöd ”svalkande dopp”. Skulle snarare vilja kalla det ”kallt som f-n”, men det kanske är samma sak? Fint ställe med vattenfall ut ur berget, och enligt biljettförsäljaren 15 grader ”om man inte går så nära själva fallet”. Kostade 2€ om man var galen nog att doppa sig. Och det var vi ju såklart. 





Sen var klockan plötsligt massor och vi skippade ”pittoresk by” på hemvägen. Valde dock en kortare (hahaaa) väg än den som gps:en föreslog, en sån där utan mittlinjer. Väldigt väldigt vacker och väldigt slingrig och såklart väldigt långsam. Mycket lyckat. 

SOMLIGA i sällskapet ville absolut ha en pinjekotte med hem, så vi stannade i en av tusen serpentinkrokar och bärgade en sån. 





Med den med i bilen var det ”raka” vägen hem. Bara två eller så fotostopp på vägen. 





Till exempel gibraltarklippan i kvällsdis. Med Marocko i bakgrunden. Så vackert. 

Imorrn återgår vi till öspelsturismen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar