fredag 2 januari 2015

Mycket ska man höra

Så här mitt emellan alla helgdagar klämde vi in ett läkarbesök för Storasyster, trötta på den där armbågen som gjort ont sen mitten av oktober. Slog på stort och gick direkt till privatläkare, idrottsläkare, fint ska de va och därmed slängde vi alla synpunkter om försäkringsfinansierad sjukvård överbord.

Fick förklarat för oss att armbågsontet beror på överrörlighet (vi som brukar säga att det här barnet är synnerligen ovigt??) i kombination med usel muskelkontroll i ländrygg och bål. Jaha? Den dåliga muskelkontrollen på mitten gör att överkropp och underkropp inte samarbetar, och kompenseras med att arm-och benmuskler används fel och muskelfästen vid t ex armbågen blir alldeles utan syre och jätteledsna. Minsann.

Det stämmer tydligen väldigt väl med att bröstsim är favoritsimsättet, för där utförs rörelserna nära bålen. Ju längre bort rörelserna är, desto svårare att få ihop kroppen när inte ländryggen håller ihop hela paketet.

Så nu ska det tränas ländrygg, och troligen bålmuskulatur också dådå. Får träningsprogram av fysioterapeut om en dryg vecka. Tänker att den här Fridhemsfrun kanske skulle haka på och följa samma program? Inte för att det behövs, förstås, bara för sällskaps skull. Ja. Just det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar