söndag 22 mars 2020

Promenad och karantänrutin

En solig helg är nästan slut, lördag var det kallt som sjutton men idag var det rena vårvindarna. Så himla skönt. Firade med skogspromenad. Borde naturligtvis tagit fina skogsbilder men vi hade faktiskt fullt upp att bara hitta hem, skogen är sig inte lik efter Alfrida. 



Har bakat bröd och skrapat fönster och hjälpt grannen, 80+, att handla. Och städat efter förrådsprojekt och städat vardagsrumsgolv. Och grillat, men det sa jag i fredags, visst? Och kokat kaffe i glashus. 

De första konstaterade coronafallen på Åland är nu ett faktum, föga förvånande. Tror inte det märks i rutiner och restriktioner, nivån var redan hög. Här i huset inför vi nu att jag inte rör mig annat än till jobbet och hem igen, M får sköta handlingarna. Jag som jobbar bland seniorer behöver inte vara den som samlar in virusar till huset. 

Lillebror är gravt uttråkad av isoleringen, och inte blir det bättre av att höra att kompisarna träffas. Måste få igång den där moppen, den är lite trött nu igen. Storasyster laddar för provperiod. 

Dessutom måste vi avmaska katterna. Påminn mej imorron, tack. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar